Meer begrip tussen mensen.
Aandacht en waardering voor elkaar.

Dat is mijn drijfveer.

De kern van wat ik doe is: verhelderen en verbinden.

Mensen ondersteunen om met elkaar een goed gesprek te voeren, op zoek naar overeenkomsten, begrip, een gezamenlijke basis, nieuwe ideeën: ik ben ervan overtuigd dat de uitkomst beter wordt als iedereen meedoet. De ene keer omdat hun perspectief ruimte heeft gekregen, de andere keer omdat iedereen een creatieve bijdrage heeft geleverd.

Speciale aandacht heb ik voor de deelnemers die zich terughoudend opstellen. Ik zie ze, ik steun ze, ik betrek en stimuleer ze. Ik zorg voor de voorwaarden waaronder elk geluid gehoord wordt.

 

Voor groepen staan is een rode draad in mijn loopbaan 

Sinds 2013 vervul ik met regelmaat de functie van dagvoorzitter of gespreksleider. In dat jaar werd ik gevraagd om een discussie-avond met bewoners te leiden in mijn eigen woonwijk. Verder terug in de tijd heb ik ook trainingen in tekstschrijven en brainstormsessies verzorgd. 

foto Thijs ter Hart
Ik ben de verbindende schakel

Rond 2000 startte ik als tekstschrijver in het communicatievak. Interviews tot artikelen verwerken; bedrijfsinformatie naar een website doorvertalen; schriftelijke en mondelinge bronnen samenvoegen tot een informatieve of juist wervende brochure.
In al die activiteiten was ik op zoek naar het verhaal dat de afzender wilde vertellen, en hoe dat het beste zou aansluiten bij de lezer. 

Die schakel tussen de één en de ander ben ik nog steeds. Alleen nu niet meer op papier maar live.

foto Thijs ter Hart

 

In mijn element

De afgelopen jaren zijn er tientallen gelegenheden geweest waar ik de bezoekers welkom mocht heten, door de dag heen leiden, sprekers mocht aankondigen en interviewen, korte vraaggesprekjes met de zaal kon voeren, en waar ik rondetafelgesprekken begeleidde. 

Spontane interactie met het publiek blijkt me daarbij goed af te gaan.

In 2018 viel het kwartje. Dit is het. Dit is wat ik nog veel vaker wil doen. Hier krijg ik energie van. En spontane complimenten ook trouwens.

Als dagvoorzitter ben ik in mijn element. En dat merken mensen. “Naturel”, “uitnodigend”, “rustig”, “open en respectvol”: deze karakteristieken zijn een terugkerend element in de reacties die ik krijg. 

Wil jij ook zo’n ervaring met mij als facilitator?